parene buchty



Deti ich milujú

Ingredience

1/2 kg preosiatej polohrubej múky
1/2 kocky droždia
1 KL soli
2 PL kryštálového cukru
3 PL oleja
2,5 dl teplej vody
slivkový lekvár HAME

Postup přípravy

Všetky suroviny vypracujeme na ľahké cesto, ktoré domiesime metličkami, posypeme múkou a dáme do tepla vykysnúť asi na 30 minút.
Boky hrnca, v ktorom budeme buchty pariť a parák natrieme olejom. Parák vložíme do hrnca a doň dáme trocha vody.
Na pomúčenej doske vykysnuté cesto vyvaľkáme, narežeme kocky , na každú dáme lyžičku HAME lekváru a vytvarujeme buchty. Dame do kastróla s vriacou vodou. Prikryté paríme asi 10 minútdsc00572_200dsc00572_200


(26. 9. 2010 | mibe1004)


Autorem tohoto textu není redakce těchto webových stránek, ale jeden z rodičů, tedy uživatelů/ek: mibe1004 (kliknutím na jeho/její jméno přejdete na jeho/její domovskou stránku). Chcete-li si zde také vést deník nebo sem psát články, zaregistrujte se/přihlašte se na této stránce.

Předcházející článek: <<< Srdiečka <<<
Následující článek: >>> Slivkove knedličky >>>

Tento článek je součástí speciálu:

Speciál nejen pro gurmány


Péťa Holeček

„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu,“ řekl kdysi George Bernard Shaw. Souhlasíte s tímto tvrzením? Ať tak či onak, určitě se shodneme na tom, že jídlo tvoří důležitou součást života. Pro někoho má větší význam, pro jiného menší, ale téměř každý si aspoň občas zpestří den dobrým jídlem či si zahřeší pojídáním nějaké sladkosti či třeba popíjením dobrého vína. A právě proto vznikl speciál redakce JáRodič s názvem Speciál nejen pro gurmány, ve kterém naleznete nejen recepty na dobré a vyzkoušené jídlo, ale i zajímavosti o různých pochutinách, o vychytávkách světové kuchyně a mnohé další. Příjemné čtení.


Facebook Twitter
Komentáře, názory a rady

Dotaz
Dá se upravit již vložená poznámka, komentík? Nikde jsem na to nepřišla. Díky za informaci. :-)))...
Slovenština
Musím se přiznat, že to pro mne není zase tak úplně jednoduché číst recept ve slovenštině. Některá slova či spojení mě nutí se zamyslet. Ale samozřejmě tomu je rozumět. :-)...
--
To jsem nikdy nejedla, to musím vyzkoušet....

>>> Číst a vkládat komentáře <<<

Další články tohoto rodiče

všechny jeho/její články

Psik
Recepty

Další rodiče: O čem přemýšlejí, co dělají...

Nová matrace (KristaK)
Čekám až přestane pršet a půjdu hrabat listí. (Leni22)
Nyní jsem dovařila houbový guláš a čekám až přestane pršet. Půjdeme opět do lesa. (Slava91)
Nyní jsem dovařila houbový guláš a čekám až přestane pršet. Půjdeme opět do lesa. (Radi11)
Přišli jsme z vycházky tak si jdu zasoutěžit (ZUTOJAMA)

Anketa



©2009-2019 JaRodic.cz, ISSN 1804-0632
Provozovatel: Bispiral, s.r.o., kontakt: redakce(at)jarodic.cz | Inzerce: Best Online Media, s.r.o., zuzana@online-media.cz
O vydavateli | Pravidla webu JaRodic.cz a ochrana soukromí


TOPlist