Dobošové rezy



Recepty

Ingrediencie: 10 vajec , 135 g kryštálového cukru, 200 g hladkej múky ,nastrúhanú kôru z 1 citróna | tuk a múku na vymastenie a vysypanie plechu, Na maslový krém:,,2 PL sušeného mlieka,,,30 g práškového cukru ,210 ml vody , žĺtok ,50 g krémového prášku Zlatý klas,1 balíček vanilínového cukru , 250 g masla |, 1 až 2 PL kakaa,čokoládovú cukrársku polevu a stužený tuk

1. Pripravíme cesto: Vajcia rozbijeme, žĺtky opatrne oddelíme od bielkov. Žĺtky a tretinu cukru spolu vymiešame do peny. Z bielkov a zo zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej peny zľahka vmiešame preosiatu múku, postrúhanú citrónovú kôru a sneh. Cesto rozdelíme na tri časti, z ktorých na vymastenom a vysypanom plechu postupne upečieme tri pláty. Pečieme asi 7 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C. Upečené pláty necháme vychladnúť, potom ich opatrne podoberieme nožom a pozdĺžne prekrojíme na polovice. Poukladáme ich na seba tak, že medzi ne vložíme mastný papier, aby sa nezlepili.

2. Pripravíme krém: V kastróliku dobre rozhabarkujeme sušené mlieko, cukor a asi tri štvrtiny množstva vody a privedieme do varu. Pridáme žĺtok a krémový prášok, rozmiešané vo zvyšku vody, a vanilínový cukor. Uvaríme hustý puding, odstavíme a za občasného premiešania necháme vy­chladnúť. Do vychladnutého pudingu vmiešame pokrájané maslo a nakoniec preosiate kakao.

3. Pláty cesta postupne natrieme krémom a dobre pritlačíme rukou, prípadne zaťažíme plechom. Po stuhnutí vrchný plát natrieme pripravenou čokoládovou polevou. Necháme vychladnúť a nožom namočeným v horúcej vode krájame úhľadné rezy.

 

doboov_rezy_200doboov_rezy_200


(8. 7. 2010 | mibe1004)


Autorem tohoto textu není redakce těchto webových stránek, ale jeden z rodičů, tedy uživatelů/ek: mibe1004 (kliknutím na jeho/její jméno přejdete na jeho/její domovskou stránku). Chcete-li si zde také vést deník nebo sem psát články, zaregistrujte se/přihlašte se na této stránce.

Předcházející článek: <<< Srnčí chrbát <<<
Následující článek: >>> Lehká babiččina buchta >>>

Tento článek je součástí speciálu:

Speciál nejen pro gurmány


Péťa Holeček

„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu,“ řekl kdysi George Bernard Shaw. Souhlasíte s tímto tvrzením? Ať tak či onak, určitě se shodneme na tom, že jídlo tvoří důležitou součást života. Pro někoho má větší význam, pro jiného menší, ale téměř každý si aspoň občas zpestří den dobrým jídlem či si zahřeší pojídáním nějaké sladkosti či třeba popíjením dobrého vína. A právě proto vznikl speciál redakce JáRodič s názvem Speciál nejen pro gurmány, ve kterém naleznete nejen recepty na dobré a vyzkoušené jídlo, ale i zajímavosti o různých pochutinách, o vychytávkách světové kuchyně a mnohé další. Příjemné čtení.


Facebook Twitter
Komentáře, názory a rady

Dobošové řezy,
vypadají krásně. Ale těch vajec a másla :o)...kolik jich je z té dávky? Naši kluci jsou jak kobylky, tak aby na mne zbylo, než smeju nádobí :oD!...

>>> Číst a vkládat komentáře <<<

Další články tohoto rodiče

všechny jeho/její články

Psik
Recepty

Další rodiče: O čem přemýšlejí, co dělají...

Nová matrace (KristaK)
Čekám až přestane pršet a půjdu hrabat listí. (Leni22)
Nyní jsem dovařila houbový guláš a čekám až přestane pršet. Půjdeme opět do lesa. (Slava91)
Nyní jsem dovařila houbový guláš a čekám až přestane pršet. Půjdeme opět do lesa. (Radi11)
Přišli jsme z vycházky tak si jdu zasoutěžit (ZUTOJAMA)

Anketa



©2009-2019 JaRodic.cz, ISSN 1804-0632
Provozovatel: Bispiral, s.r.o., kontakt: redakce(at)jarodic.cz | Inzerce: Best Online Media, s.r.o., zuzana@online-media.cz
O vydavateli | Pravidla webu JaRodic.cz a ochrana soukromí


TOPlist