Tři recepty (nejen) na silvestrovskou oslavu



Přemýšlíte, co byste nachystali na silvestrovskou oslavu? Rádi byste rodinu i kamarády překvapili něčím novým? V dnešním „labužnickém“ příspěvku jsme pro vás připravili tři vyzkoušené recepty. Příprava je snadná a relativně rychlá a výsledek opravdu chutný. A pokud vás láká experimentování, tak i zde určitě naleznete mnoho příležitostí. Fantazii se totiž meze nekladou. Dobrou chuť.

Šneci

Šneci
K přípravě šneků budete potřebovat listové těsto, rajský protlak/kečup, salám (dle vlastního výběru – vhodný je nejen měkký, ale i tvrdý), sýr, bazalku

A můžete začít:

Nejdříve rozválíte listové těsto. Z jedné strany ho potřete rajským protlakem/kečupem. Pak po celé ploše rozložíte salám a sýr (salám i sýr může být buď v plátcích, anebo nakrájený na kousky; množství závisí na tom, jak sytý chcete pokrm mít), posypete lehce bazalkou. Těsto pak zarolujete pevně k sobě (vznikne vám dlouhá roláda) a nakrájíte na plátky. Ty rozložíte na plech pokrytý pečícím papírem a dáte péci – cca 200°C, 20 minut.

Tipy:

  • platí, že fantazii se skutečně meze nekladou. Do šneků je možné dát i párek/klobásu, špenát, zeleninu a podobně
  • šneky lze servírovat jak teplé, tak vychladlé

Chudí rytíři

K přípravě budete potřebovat veku, tavený sýr, vejce, strouhanku, sůl a olej.

Začnete tím, že nakrájíte veku na plátky. Plátek z jedné strany potřete taveným sýrem a přiklopíte druhým plátkem veky. Obalíte v rozšlehaném a osoleném vajíčku a poté ve strouhance. Ještě jednou opakujete.

Obalenou veku vložíte na pánev s horkým olejem, po chvilce otočíte. Chudé rytíře servírujete teplé.

Veka zapečená se sýrem a vejcem

Na tuto lahůdku budete potřebovat veku, vejce, tvrdý sýr, česnek, sůl a olej.

A jak na to?

Nejdříve nakrájíte veku na plátky. Pak nastrouhejte sýr najemno. K němu přidejte vejce a zamíchejte v tužší směs. Osolte a přidejte utřený česnek. Směs natřete z jedné strany na veku a vložte natřenou stranou na pánev s horkým olejem (olej bude jen na dně pánve, aby jím veka zbytečně nenasákla). Po chvilce vyndejte (zlatohnědá barva) a můžete podávat.

Závěr

Pochutnali jste si? Experimentovali jste při přípravě těchto pokrmů, anebo jste napoprvé postupovali dle receptu? A jaké jsou vaše tipy na silvestrovské dobroty? Co připravujete, má-li vám přijet návštěva? Podělte se s námi i s ostatními čtenáři o své rodinné recepty.


(30. 12. 2014 | redakce)


Předcházející článek: <<< Tři recepty (nejen) na silvestrovskou oslavu <<<
Následující článek: >>> Jídlo našeho dětství aneb Tři recepty na dobrůtky >>>

Tento článek je součástí speciálu:

Speciál nejen pro gurmány


Péťa Holeček

„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu,“ řekl kdysi George Bernard Shaw. Souhlasíte s tímto tvrzením? Ať tak či onak, určitě se shodneme na tom, že jídlo tvoří důležitou součást života. Pro někoho má větší význam, pro jiného menší, ale téměř každý si aspoň občas zpestří den dobrým jídlem či si zahřeší pojídáním nějaké sladkosti či třeba popíjením dobrého vína. A právě proto vznikl speciál redakce JáRodič s názvem Speciál nejen pro gurmány, ve kterém naleznete nejen recepty na dobré a vyzkoušené jídlo, ale i zajímavosti o různých pochutinách, o vychytávkách světové kuchyně a mnohé další. Příjemné čtení.


Facebook Twitter
Komentáře, názory a rady

Zatím sem nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první...

>>> Číst a vkládat komentáře <<<

Další rodiče: O čem přemýšlejí, co dělají...

Nová matrace (KristaK)
Čekám až přestane pršet a půjdu hrabat listí. (Leni22)
Nyní jsem dovařila houbový guláš a čekám až přestane pršet. Půjdeme opět do lesa. (Slava91)
Nyní jsem dovařila houbový guláš a čekám až přestane pršet. Půjdeme opět do lesa. (Radi11)
Přišli jsme z vycházky tak si jdu zasoutěžit (ZUTOJAMA)

Anketa



©2009-2019 JaRodic.cz, ISSN 1804-0632
Provozovatel: Bispiral, s.r.o., kontakt: redakce(at)jarodic.cz | Inzerce: Best Online Media, s.r.o., zuzana@online-media.cz
O vydavateli | Pravidla webu JaRodic.cz a ochrana soukromí


TOPlist